11:00

Dingle AIK F09/10

Referat: Pixbo Wallenstam IBF F10 Röd - Dingle AIK F09/10

Dags för Pixbos 2010:or. Vi har inte mött dem i seriesammanhang tidigare, men i Göteborg Floorball Festival mötte vi dem i gruppspelet och tog en vinst efter en ganska stökig match (från båda lagens håll).

Pixbo mönstrar ett nästan rent -10 lag och vi har vår vanliga mix av 09-11. Moa skadad och Wilma på andra äventyr. Då vi har tre matcher i helgen har vi bara tagit ut två femmor till Pixbomatchen för att spara ben till söndagen.

Matchen startar mewd en praktvurpa. Felpass in framför mål oc Pixbo sätter den i krysset bakomen chanslös Ida. Uppförsbacke direkt. Dock står det 1-1 på tavlan i första minuten av matchen efter att Stina Ö har driblat förbi två Pixboförsvarare , brutit in mot mål och satt ett stenhårt handledsskott i midjehöjd bakom Pixbos annars väldigt duktiga målvakt.
Sedan är det ställningskrig i princip hela matchen. Vi står lite på hälarna och tappar ett par enkla mål bakåt tidigt i matchen.
Första och andra perioden äör det lite 50/50 Vi har stolpe ut och Pixbo har då stolpe in...
Tredje perioden är vi däremot riktigt med. Nu har vi kommit ur sängarna (såå tidig mvar inte matchen) och börjat spela bra innebandy. En liten förändring i laguppställningen för att höja tempot i slutet och ett frislag med 30 sek kvar. Time-out för att prata ihop oss om frislaget. Ingen chans att vinna matchen, men vi tränar ju för att vinna de avgörande matcherna i framtiden och därför vill vi göra något bra även i underläge 5-1 - räkna aldrig ut DAIK :) Vi ger frislaget en chans, men det leder inte till något ochmatchen slutar just 5-1 till rävarna.

Att notera så hade Stina A ett mål bakom Pixbos målvakt (och mållinjen) efter en fin pass från bakom mål av Stina Ö. Tyvärr döms målet helt otroligt bort av domaren, vilket också togs upp efter matchen. Ingen bra förklaring av domaren mer än att han "noginte var uppmärksam nog". Väldigt tråkig situation, men troligen inte matchavgörande på något sätt.
Men, men... energn efter ett mål skall inte underskattas och vi had ekanske kunnat reducera siffrorna lite.

Nya taginför söndagens två matcher, då det skal lbli åka av i hemmahallen!